Turcan critică Autoritatea Electorală Permanentă: Aproape că se va dubla numărul de funcţii. Are şanse să devină un nou DGASPC-Teleorman

Prim-vicepreşedintele PNL Raluca Turcan a declarat marţi că prin noile propuneri ale preşedintelui AEP, aproape că se va dubla numărul de funcţii, de la 295 la 520, iar AEP are şansele să devină astfel un nou „DGASPC-Teleorman”.

„Autoritatea Electorală Permanentă devine pe zi ce trece o nouă filială a PSD. După ce PSD şi-a instalat propriul preşedinte la şefia AEP, acum doreşte să angajeze toată clientela de partid la această instituţie. Prin noile propuneri ale preşedintelui AEP, aproape că se va dubla numărul de funcţii, de la 295 la 520. AEP are şansele să devină astfel un nou <DGASPC-Teleorman>. Preşedintele AEP a venit în fruntea autorităţii pentru a apăra interesele PSD şi pentru bani, nu pentru a gestiona corect alegerile din România. Drept dovadă stă solicitarea de a primi o diurnă de 2% pe motiv că nu este din Bucureşti, iar banii către PSD vor curge fără probleme”, a scris pe Facebook Raluca Turcan.

Ea l-a acuzat pe preşedintele AEP, Florin Mituleţu-Buicu, că ”a concentrat toată puterea în propriile mâini”.

”Vicepreşedinţii nu mai au nicio responsabilitate, vor fi marginalizaţi şi forţaţi să accepte decizii la care nu pot fi parte. Ce garanţie vom avea că următoarele alegeri vor fi organizate respectând legea? Ce garanţii vom avea că anchetele începute de autorităţile de control ale statului în legătură cu cheltuirea de către PSD a banilor proveniţi din subvenţii nu vor fi îngropate definitiv de această armată de partid?”, a completat liderul liberal.

Sursă: gandul.info