Referendumul propus de Președintele României este important pentru România și pentru oamenii ei cinstiți.

Referendumul propus de Președintele României este important pentru România și pentru oamenii ei cinstiți. De peste doi ani suntem sub asediul unui grup care favorizează infractorii prin instituțiile statului. Un grup care a confiscat agenda guvernamentală, agenda Parlamentului, agenda publică prin teme ce țin exclusiv de interesul direct și personal al unor politicieni de rang înalt care au încălcat legea.

Niciodată până acum nu s-a mai întâmplat să asistăm la amenințări, șantaje, presiuni făcute public, direct și exercitate prin instituții ale statului român. Comportamentul acesta este unul de tip interlop și este transferat în instituțiile statului.

Iar planul nu este încă desăvârșit. Mai aveți câteva redute de cucerit, se pare: Parchetul General, Înalta Curte, Banca Națională, Curtea Constituționala, serviciile de siguranță națională. Și pentru a opri această obsesie de control, putere, bani în interes personal, DA, referendumul trebuie organizat și votul trebuie să fie majoritar DA! Trebuie să oprim aceste fărădelegi! Referendumul va pune capăt favorizării infractorilor prin instituțiile statului. Infractorii nu fac legea în nicio țară din Europa! De aceea, la votul din Parlament cerem să nu participe:

– Liviu Nicolae Dragnea – condamnat; – Cătălin Rădulescu (PSD) – condamnat; – Steluța-Gustica Cătăniciu (ALDE) – condamnată; – Goga Octavian (PSD) – condamnat; – Resmeriță Cornel Cristian (PSD) – condamnat.

Fiecare dintre persoanele menționate, plus altele care se afla în faza de urmărire penală beneficiază direct de modificările la legislația pe justiție. Solicit, fără resentiment politic, să recunoașteți că orice român din țara asta dacă greșește, plătește. Dumneavoastră însă, cei menționați, dacă greșiți, schimbați legea. Mai mult, referendumul din 26 va fi o lecție pentru toți aceia care cred că, odată ajunși la putere, pot confisca instituțiile statului. Va fi o lecție pentru toți aceia care, a doua zi după alegeri, se ocupă cu prioritate de interesul personal, în detrimentul celor mulți. Partidul Național Liberal susține întru totul demersul Președintelui României de a organiza un referendum național în data de 26 mai. Este cel mai bun moment pentru ca pe agenda publică și a instituțiilor să ajungă adevăratele priorități ale societății noastre: lipsa autostrăzilor, spitalele cu grave probleme, școlile învechite, copii care mor cu zile, chiar înainte de a se naște. Despre asta este și referendumul și votul de azi. Da, noi, toți românii, chiar vrem să punem punct obsesiilor pe care le aveți de control absolut și personal, să aducem decizia politică la problemele pe care România le are cu adevărat.

Raluca Turcan, Prim Vicepreședinte PNL, Camera Deputaților, 17 aprilie 2019 (video)