PNL: Românii votează pe 26 mai o moțiune de cenzură anti-PSD. E timpul să punem România în primul rând!

Votul pentru PNL la alegerile europarlamentare din 26 mai are valoarea unei adevărate moțiuni de cenzură împotriva guvernării PSD. Românii au posibilitatea să sancționeze guvernarea PSD, care înseamnă creșterea prețurilor, legi pentru salvarea infractorilor, ajungerea la periferia Uniunii Europene, un program de guvernare cât o mare minciună. PSD și liderii acestuia au ajuns să fie fluierați peste tot unde merg în țară. Exemplele cele mai recente sunt cele de la Botoșani, Suceava, Iași și Cluj.

De pe urma guvernării PSD, românii se confruntă cu scumpiri fără precedent în ultimul deceniu. Faţă de decembrie 2018, printre cele mai mari creşteri de preţuri s-au înregistrat la alimente precum cartofi (26,33%), alte legume şi conserve de legume (20,63%) şi citrice (10,28%), potrivit Institutului Național de Statistică. Prețul unui litru de benzină a ajuns să fie de 5,9 lei, față de 5,25 lei la începutul anului 2019, iar la motorină a sărit de 6 lei. În timp ce guvernul PSD împrumută miliarde de euro ca să acopere găuri în buget, administrațiile conduse de liberali, precum Cluj-Napoca, Oradea, Timișoara, Suceava, Alba Iulia, Arad, Sinaia, Magalia și multe altele, au dezvoltat puternic orașe și județe cu ajutorul fondurilor europene puse la dispoziție de UE. Au arătat că se poate să iei bani care sunt „gratis” de la Bruxelles.

PSD a declanșat după alegeri o ofensivă fără precedent împotriva justiției din România. Cel mai recent, prin noul Cod penal, termenele de prescripție au fost micșorate, modificare ce îl scapă pe Liviu Dragnea de dosarul de abuz în serviciu. Prin OUGuri sau prin Comisia Iordache, ignorând protestele din stradă sau recomandările internaționale, PSD a călcat tot ce a putut în picioare în zona de Justiție. PNL a luptat permanent împotriva acestor modificări făcute „cu dedicație”, votând împotriva lor în Parlament și depunând zeci de sesizări, multe cu succes, la Curtea Constituțională.

Liderii PSD au lansat, în permanență, mesaje anti-europene, refuzând și orice sugestie din partea oficialilor UE în privința legislației care vizează justiția. PSD nu poate ajuta România la Bruxelles fiind un partid izolat în propria familie politică, a socialiștilor europeni. Niciun lider PSD nu a fost invitat la reuniunea informală a liderilor socialiști cu ocazia summitului de la Sibiu. Anterior, socialiștii europeni au anunțat chiar înghețarea relațiilor cu PSD. În schimb, președintele Klaus Iohannis a găzduit în aceste zile summitul Consiliului European de la Sibiu. Șeful statului și președintele PNL, Ludovic Orban, au fost fost gazdele summitul PPE de la Sibiu. PNL este singurul partid din România care are un rol important într-o familie politică puternică, de unde poate influența luarea deciziilor care ne vor afecta viața în următorii cinci ani.

Alegerile europarlamentare și referendumul pe teme de justiție din 26 mai sunt parte dintr-un proces mai larg de însănătoșire politică a României, urmând alegerile prezidențiale, locale și parlamentare. Singurul partid care poate bate azi PSD este Partidul Național Liberal. Este calea cea mai sigură prin care putem ajunge la o guvernare competentă și la un nivel de trai european. Promisiunea PNL de a fi în primul rând al UE este garantată de performanțele administrative ale primarilor liberali și ale europarlamentarilor PNL, dublate de lupta permanentă pentru a apăra justiția și de rețeua de relații la primul nivel al UE. Vom spune Da acestei Românii Europene în 26 mai.

Editorial PNL

Sursă: alegerieuroparlamentare.digi24.ro