Credeți în forța Partidului Național Liberal!

Discursul candidatului la PE, Rareș Bogdan, susținut la București, în cadrul mitingului PNL pentru alegerile europarlamentare (18 mai 2019)

Dragii mei,

A venit vremea dreptății, a venit vremea să eliberăm România de neobolșevicii lui Dragnea. Niciun partid din România, niciunul, nu poate face ceea ce ați făcut dumneavoastră astăzi. Aproape 60 de mii de oameni în Piața Victoriei din București.

Le mulțumesc tuturor, celor care au venit din Moldova, din Transilvania, din Banat, Crișana, Oltenia, Muntenia, din Dobrogea, din Bucovina și din București și le mulțumesc miilor de bucureșteni care astăzi au ales să ni se alăture pentru a arată ca România nu mai vrea PSD, pentru a arăta că singura forță politică capabilă să învingă Partidul Social Democrat, condus de Liviu Dragnea și infractorii lui, este Partidul Național Liberal.

Dragii mei,

Am ales un loc cheie pentru democrația europeană, un loc extrem de important pentru rezistența românească din ultimii doi ani si jumătate, un loc care a primit numele după ce un premier liberal și un rege al României au câștigat Războiul de Independență și au pus numele acestei piețe, Piața Victoriei.

De aici, vom porni șirul victoriilor liberale, șirul victoriilor care va reda România către oamenii cinstiți, gospodari, harnici, către oamenii cu frică de Dumnezeu, către oamenii cu onoare și buni patrioți.

România nu este a lui Liviu Dragnea, nu este a lui Codrin Ștefănescu, nu este a lui Nicolicea, nu este a lui Dăncilă, nu este a lui Carmen Dan, este a tuturor românilor care își educă copiii în spiritul dreptății, al respectului și al credinței în Dumnezeu.

Oameni buni, de doi ani și jumătate socialiștii lui Dragnea se ocupă doar de drepturile infractorilor, doar de drepturile pușcăriașilor. Au abandonat pensionarii, au abandonat persoanele cu dizabilități, au abandonat oamenii cinstiți și ne explică cât de rău o duc infractorii.

De doi ani și jumătate au eliberat mai repede de termen 16.200 de deținuți, printre care 2.200 de criminali, 800 de violatori, 260 de pedofili și 160 de traficanți de copii.

Eu, împreună cu dumneavoastră cei șaizeci de mii de aici și milioanele din țară, le tot spunem de luni și luni de zile, dar nu vor să priceapă, au priceput doar autoritățile, deocamdată, din Madagascar: “În democrație, hoții stau la pușcărie!”.

Vă rog încă o dată, pentru că sediul lor e la doi pași, sediul pușcăriașilor e la doi pași, sediul ticăloșilor e aici, spuneți-le încă o dată, să priceapă, unde stau hoții în democrație.

Ieri, trei șefi ai Jandarmeriei au sunat pentru a-și cere scuze și pentru a spune așa: domnule  Bogdan, ne cerem noi scuze și credeți-ne, nu suntem noi așa, suntem oameni, să aveți încredere că nu vrem răul fraților noștri. Ne e rușine nouă de șeful Jandarmeriei din Mureș care a amendat un copil de 17 ani și de șeful Jandarmeriei din Topoloveni, care pentru a nu se opune oamenii de bună credință lui Liviu Dragnea, i-au băgat în dube.

Vă asigur, de aici , din acest loc, unde pe 10 august peste o sută de mii de români au fost gazați umiliți, bătuți, că vinovații de atunci, vinovații pentru 10 august, sub cuvânt de onoare și sub  promisiune în fața dumneavoastră, a românilor și a bunului Dumnezeu,  toți cei care au fost vinovați pentru 10 august, în frunte cu Carmen Dan, vor plăti.

Va veni clipa dreptății pentru ce au făcut, aici,  în această piață. Dar oameni buni, noi nu vrem doar dreptate în această țară, nu vrem doar ca cei care au umilit poporul român,  cei care își bat joc de oamenii cinstiți din această țară să plătească, noi vrem să construim, noi vrem  să facem ceea ce PSD nu au făcut împreună cu aliații lor.

Noi vrem să facem ceea ce PSD nu au făcut împreună cu aliații lor. Noi vrem să mărim subvenția în agricultură, la media europeană. Noi vrem să anulăm toată birocrația care blochează absorbția de fonduri europene: avem șaizeci și patru de condiționalități iar Polonia are șase. Vrem ca în fiecare oraș din România, la Alexandria, la Slatina, la Brăila, la Galați, la Vaslui, să se trăiască ca la Cluj, ca la Alba, ca la Suceava, ca la Arad, ca la Oradea, ca la Deva, ca la Timișoara, astfel încât românii să nu mai plece peste graniță. Vrem să-i aducem pe frații noștri acasă iar pentru asta trebuie să le arătăm că se poate, că liberalii știu, și mai vrem ceva, și împreună cu dumneavoastră, vreau să-mi promiteți că veți cere asta, vrem ca pensiile speciale, cei care se cred mai egali decât alții, cei care cheltuie 2 miliarde de euro din bugetul România, să fie tăiate.

Cu excepția militarilor din teatrele de operații, cei care merită respectul nostru, pentru că fără armata română, acest popor nu ar fi rezistat. Mai vrem ceva, mai vrem să plătească cei care  nu au de 48 de ore, curajul să scoată un cuvânt pentru că sunt aliați cu cei care au girat o chestiune gravă, acoperirea crucilor ostașilor români în Cimitirul Eroilor. PSD nu scoate un cuvânt despre asta.

Oameni buni, alături de mine, în fața dumneavoastră, se află  cel care va duce Partidul Național Liberal în lungul șir al victoriilor care va începe pe 26 mai, cu ajutorul dumneavoastră, pentru că nu pot ei fura cât puteți voi vota.

Cu bunul Dumnezeu înainte! Să nu uitați să iubiți România în fiecare zi  și să credeți în forța Partidului Național Liberal!