COMUNICAT DE PRESĂ PRIVIND SUMMITUL PARTIDULUI POPULAR EUROPEAN ORGANIZAT JOI, 9 MAI, LA SIBIU

Șefi de stat și de guvern, lideri ai partidelor de opoziție din Partidul Popular European (PPE), președinții Consiliului European, Comisiei Europene și Parlamentului European, Donald Tusk, Jean-Claude Juncker și Antonio Tajani, au fost invitați să participe la Summitul PPE care va avea loc la Sibiu în data de 9 mai, premergător Summitului UE găzduit de Președintele României, Klaus Iohahnis.

Summitul PPE se va desfășura la Complexul Muzeal Național Astra. Sosirea participanților este programată pentru ora 9.30, iar la ora 10.00, Președintele României, Klaus Iohannis, Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, Președintele Partidului Popular European, Joseph Daul, și candidatul PPE la Președinția Comisiei Europene, Manfred Weber, vor susține declarații de presă. Summitul PPE va începe la ora 10.30.

Principalul punct pe agenda Summit-ului PPE va fi pregătirea reuniunii informale a șefilor de stat și de guvern ai UE, care va avea loc în aceeași zi, 9 mai 2019.

Summitul popularilor europeni va fi găzduit de Președintele PPE, Joseph Daul, la eveniment fiind așteptați Președintele Grupului PPE din Parlamentul European și candidatul PPE pentru funcția de președinte al Comisiei Europene, Manfred Weber, Președintele PNL, Ludovic Orban și Secretarul General al PPE, Antonio Lopez-Isturiz.

La eveniment vor participa Președintele României Klaus Iohannis,  Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, Prim-ministrul Bulgariei,  Boiko Borissov, Președintele Republicii Cipru, Nicos Anastasiades,  Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, Prim-ministrul Letoniei Krišjānis Karins, Prim-ministrul Croației Andrej Plenkovic și Prim-ministrul Irlandei Leo Varadkar.

Mai multe detalii despre desfășurarea evenimentului puteți regăsi în documentul atașat.

Departamentul de Comunicare al PNL